Kunststof Axiaalventilator

Een axiaalventilator van Hürner Luft- & Umwelttechnik is betrouwbaar en bedrijfszeker wat een lange levensduur en lage onderhoudskosten garandeert, en dit tegen een scherpe prijs – kwaliteitsverhouding.

Opbouw van de ventilatoren

Axiaalventilatoren van Hürner Luft- & Umwelttechnik bestaan uit een behuizing, motorhouder, aandrijfmotor en schoepenrad. De behuizing wordt als zelfdragende constructie uit verschillende thermoplastische kunststoffen, aangepast aan de desbetreffende gebruiksomstandigheden, vervaardigd. De behuizing is standaard voorzien van een splinterbeveiliging. De waaier is statisch en dynamisch volgens G 6.3, conform ISO 1940, gebalanceerd.

De waaiers worden uit (vlamvertragend) polypropyleen (PP, PPs/ PP-FR) door middel van spuitgieten geproduceerd. De schoepen zijn in een gebied van 20° tot 60° in 5°-stappen verstelbaar. Dit maakt mogelijk dat naderhand een aanpassing van de ventilator aan een gewijzigd luchttechnisch systeem mogelijk is. De maximale toerentallen van de waaiers staan op het typeplaatje van de ventilator.

Het medium wordt door de roterende waaier axiaal aangezogen en stroomt axiaal door de behuizing naar de uitblaasopening. In de waaier wordt de aangevoerde energie in massastroom en drukverhoging van het medium omgezet.

Mogelijke uitvoeringen

U kunt een keuze maken uit de verschillende types HFA kunststof axiaalventilatoren (Hürner-Funken Axiaal). U kunt vervolgens per ventilator de capaciteit bekijken door de grafiek te downloaden, evenals de maatschetsen. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreide CAD-database en kunnen wij ook 3d-stepfiles aanleveren voor uw tekenwerkzaamheden.

  • De ventilatoren zijn ingedeeld naar diameter (bijvoorbeeld HFA 200 = aanzuigdiameter Ø200 mm)
  • De aanduiding daarachter staat voor de schoepstelling (bijvoorbeeld HFA 200 – 45°)
  • De lijnen in de grafiek staan voor directe aandrijving. Afwijkende capaciteiten kunnen met frequentieregeling worden bereikt
  • De kunststof axiaalventilatoren zijn zowel in standaard als in Atex uitvoering leverbaar (Zone II)

Overzicht Globale Capaciteit

HFA 200 – 1000 D

  • 200 – 50.000 m3/h
  • max. 500 Pa*

* Afhankelijk van ventilatortype