Toebehoren

Toebehoren voor ventilatiesystemen

Wij zijn een allround ventilatorenleverancier met een breed leveringsprogramma en een specialisatie in kunststof ventilatoren. Daarnaast levert WTA Luchttechniek ook diverse componenten voor ventilatiesystemen, zoals HoKa luchtdelen.

HoKa is één van de marktleiders op het gebied van kunststof fittingen en componenten voor ventilatie en luchtsystemen. De kunststof fittingen en componenten van dit betrouwbare fabricaat zijn van hoogwaardige kwaliteit. Wij werken ondertussen al meer dan 25 jaar samen. Hoka heeft een  uitgebreid leveringsprogramma, waarbij de materialen tot Ø400 worden uitgevoerd in spuitgietwerk, de grotere diameters tot zijn leverbaar tot Ø1250 en worden handmatig geproduceerd. Bij fabricage van de producten wordt gewerkt volgens de ISO 9001 norm waarmee de kwaliteit van de producten voldoet aan alle gestelde eisen.

Geluiddempers, geluiddempende kasten

In sommige omstandigheden produceren ventilatoren teveel geluid. Voorbeelden zijn opstellingen in woonwijken, ziekenhuizen of laboratoria wanneer opstelling in technische ruimtes niet mogelijk is of leidinggeluiden niet wenselijk zijn. Een oplossing hiervoor is de toepassing van geluiddempende kasten of geluiddempers om de overlast van het geluid te beperken. De geluiddempende kasten zijn in diverse groottes leverbaar en worden veelal op maat gemaakt. De beschikbare materialen hiervoor zijn kunststof (PE), RVS of staal verzinkt en de kasten bieden een dempingswaarde van ongeveer 15-20 dB(A).

Frequentieregelaars

Bij ventilatortoepassingen kan het wenselijk zijn om de luchtstroom te variëren of te regelen. Om de luchtstroom zo efficiënt mogelijk te maken is het van belang de ventilatoren te regelen. Een van de mogelijkheden is het toepassen van een frequentieregelaar.

Frequentieregelaars kunnen worden toegepast voor de capaciteitsregeling van radiaalventilatoren, dakventilatoren en axiaalventilatoren, op basis van flow en/of druk. De gemiddelde druk en flow (de maximale waarden zijn slechts in bijzondere situaties nodig) wordt hiermee sterk verlaagd hetgeen een behoorlijke energiebesparing oplevert. Wij leveren zowel losse regelaars als complete systemen, met bijvoorbeeld flowsensor of druktransmitter, compleet op maat ingeregeld.

Volumestroomregelaars

Een volumestroomregelaar kan de luchthoeveelheid regelen en houdt deze op een constante vooraf geprogrammeerde waarde, ongeacht drukverschillen. De onderdelen van deze regelaar zijn gemaakt van volkunststof of kunststof bekleed en daardoor zijn ze goed bestand tegen vochtige, corrosieve of agressieve media.

Kunststof druppelvangers en warmtewisselaars

Kunststof druppelvangers of druppelscheiders worden voornamelijk toegepast bij afzuigsystemen van chemische baden en processen bij gaswassers. Deze componenten zorgen ervoor dat druppelvormige schadelijke stoffen uit luchtstromen worden afgescheiden. De druppelvanger van WTA Luchttechniek heeft een goed scheidingsrendement bij gering drukverlies en scherp geprijsd door standaardisering in ontwerp en productie.