Kunststof Druppelvanger

Kunststof druppelvangers of druppelscheiders worden ingezet voor het afscheiden van druppelvormige schadelijke stoffen uit luchtstromen. Inzetbaar voor vrijwel alle luchtstromen met een hoog vochtgehalte. Praktische voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld afzuigsystemen van chemische baden in de galvano industrie en processen en bij gaswassers.

Leverbaar in de materialen PP, PE, PP-el, PE-el, PVC, PVDF.

Werking kunststof druppelvanger

Doordat de druppelvanger is voorzien van een lamellenpakket met gebogen afscheiderprofielen wordt de vochtige luchtstroom gebogen. De luchtstroom zal langs de profielen voeren, de druppels echter blijven door hun massatraagheid achter op de afscheiderprofielen. De achtergebleven druppels lopen via het profiel naar het opvangreservoir onderin de druppelvanger waarna de vloeistof kan worden afgevoerd.

Druppelvangers worden ingezet vanuit milieu-oogpunt, terugwinning van vloeistof of bescherming van het vervolgproces tegen de in de lucht aanwezige vloeistoffen.

Wij hebben diverse oplossingen in ons leveringsprogramma, zowel voor een horizontale als verticale luchtstroom.

Uitvoeringen en voordelen WTA Druppelvangers

Standaard uitvoering

  • Goed scheidingsrendement bij gering drukverlies
  • Scherpe prijsstelling door standaardisering in ontwerp en productie
  • Scheidingsprofielen van boven uitneembaar voor reiniging
  • Optioneel te voorzien van sproei-inrichting

Uitgebreide uitvoering

Naast onze standaarduitvoering hebben wij tevens een uitgebreide uitvoering beschikbaar, welke voor een groot deel naar klantwens is aan te passen.

  • Uitvoering aan te passen aan bijzondere toepassingen of bestaande maatvoeringen
  • Scheidingsprofielen aan zijkant uitneembaar voor reiniging
  • Optioneel te voorzien van aerosolafscheider (demister) tussen de scheidingsprofielen

Verticale uitvoering

Voor het scheiden van druppels in een verticale luchtleiding kan een radiaaldruppelvanger worden toegepast (zowel verticaal als horizontaal toe te passen). Deze radiaalscheider kan tevens bij zeer hoge vochtgehaltes ingezet worden als voorafscheider.