Hürner Luft & Umwelttechnik kunststof ventilatoren

Al meer dan 85 jaar loopt de Duitse fabrikant Hürner Luft- & Umwelttechnik (voorheen Hürner-Funken) in Europa maar ook wereldwijd voorop in het ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige kunststof ventilatoren en bijbehorende componenten voor luchtsystemen. Door deze ervaring is WTA Luchttechniek samen met Hürner Luft- & Umwelttechnik in staat om in de meest uiteenlopende situaties een goede oplossing te bieden. Het leveringsprogramma Hürner Luft- & Umwelttechnik ventilatoren bestaat uit:

  • kunststof radiaalventilator type HFR
  • kunststof axiaalventilator type HFA
  • kunststof dakventilator type HFD

Toepassingen voor kunststof ventilatoren

Een kunststof ventilator is uitermate geschikt voor toepassing in agressieve of corrosieve omstandigheden, waar staal of RVS niet geschikt zijn.

Toepassingsgebieden zijn onder andere:

Chemische en farmaceutische industrie (proceslucht, procesafzuiging)

Veel installaties in de chemische industrie stoten lucht uit met mogelijk zeer hoge concentraties aan verontreinigingen. Deze installaties worden veelal speciaal voor deze condities ontworpen. Onze producten zijn hiervoor uitermate geschikt door hun grote chemische bestendigheid en hoge veiligheidseisen. Hiermee is Hürner Luft- & Umwelttechnik vaak de eerste keuze voor de chemie.

Laboratoria, scholen en ziekenhuizen (zuurkastafzuiging, chemiekasten)

Veel chemicaliën die in laboratoria worden gebruikt (zuurkasten, chemiekasten) geven dampen vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid en moeten worden afgezogen. Hiertoe hebben wij uitgebreide mogelijkheden in de vorm van kunststof ventilatoren, volumestroomregelaars, gaswassers etc.

Waterbehandeling

Door de diversiteit van afvalstoffen in het afvalwater ontstaan diverse concentraties agressieve stoffen welke schadelijk zijn en/of geuroverlast geven, denk hierbij aan waterstofsulfide (H2S), methaan etc. Het gebruik van kunststof zorgt voor corrosiebescherming en maakt een luchtdichte installatie mogelijk. Kunststof ventilatoren worden onder andere ingezet bij geurfilterinstallaties (koolfilters, biofilters, gaswassers).

Bij de waterproductie kunnen kunststof ventilatoren worden ingezet bij afzuiging van doseerinstallaties, beluchting van processen en het afzuigen van ruimtes.

Galvano (afzuiging beitsbaden, voorbehandeling)

Het gebruik van open zuurbaden voor de oppervlaktebehandeling van metalen maakt dat de hoogste eisen aan chemische bestendigheid van de gebruikte afzuigsystemen worden gesteld. De dampen moeten veilig worden opgevangen, gereinigd en afgevoerd worden. De energie die gebruikt wordt om de baden te verwarmen kan efficiënt worden teruggewonnen uit de afvoerlucht door middel van kunststof warmtewisselaars.