Kunststof Dakventilator HFD

Een kunststof dakventilator van Hürner Luft- und Umwelttechnik is betrouwbaar en bedrijfszeker wat een lange levensduur en lage onderhoudskosten garandeert, en dit tegen een scherpe prijs – kwaliteitsverhouding.

Opbouw van de ventilatoren

De ventilatoren zijn opgebouwd uit de behuizing, motorhouder, aandrijfmotor en waaier. De behuizingen van de series HFD … 13/16 D worden afhankelijk van de grootte rotatiegegoten, diepgetrokken of als zelfdragende lasconstructie uit verschillende thermoplastische kunststoffen, aangepast aan de desbetreffende gebruiksomstandigheden, vervaardigd. De ventilatorhuizen van de serie HFD 15/17 D worden standaard rotatiegesinterd uit het materiaal vlamvertragend polyethyleen.

De behuizing is standaard voorzien van een splinterbeveiliging en heeft op zijn diepste punt (zijdelings) condensafvoerboringen en kan daarnaast met een revisie-opening worden uitgerust. De waaier is statisch en dynamisch gebalanceerd volgens G 6.3, conform ISO 1940. Als materialen voor de waaiers worden naast thermoplastische kunststoffen diverse speciale materialen gebruikt, afhankelijk van het toerental en andere procestechnische parameters. De maximale toerentallen van de waaiers staan op het typeplaatje van de ventilator.

Bij toepassing in ATEX Zone 1 wordt zowel de behuizing als de waaier uit elektrisch geleidende kunststoffen vervaardigd.

Het medium wordt door de waaier axiaal aangezogen en door geleiding via de behuizing weer axiaal naar de uitblaasaansluiting getransporteerd. In de waaier wordt de aangevoerde energie in massastroom en drukverhoging van het medium omgezet.

Mogelijke uitvoeringen

U kunt een keuze maken uit de verschillende types HFD kunststof dakventilatoren (Hürner-Funken Dak). U kunt vervolgens per ventilator de capaciteit bekijken door de grafiek te downloaden, evenals de maatschetsen. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreide CAD-database en kunnen wij ook 3d-stepfiles aanleveren voor uw tekenwerkzaamheden.

  • De dakventilatoren zijn ingedeeld naar diameter (bijvoorbeeld HFD 250 = aanzuigdiameter Ø250 mm)
  • De aanduiding 13/15/16/17 staat voor de waaiergrootte
  • De lijnen in de grafiek staan voor directe aandrijving. Afwijkende capaciteiten kunnen met frequentieregeling worden bereikt
  • De kunststof dakventilatoren zijn zowel in standaard als in Atex uitvoering leverbaar (Zone I/II)

Overzicht globale capaciteit:

HFD 110 – 315 15/17 D

  • 50 – 3.500 m3/h
  • max. 1.400 Pa*

* Afhankelijk van ventilatortype en aandrijving. Afwijkende capaciteiten op aanvraag.

HFD 315 – 400 16 D

  • 500 – 10.000 m3/h
  • max. 1.150 Pa*

HFD 500 – 1000 13 D

  • 2.000 – 50.000 m3/h
  • max. 700 Pa*